Sök

TIMOTHY SWITZER

Goldwell Global Master, Canada


Timothy Switzer strävar efter att dela med sig av de framgångsstrategier han lärt sig som ägare och stylist på Timothy and Co. där han dagligen utmanar branschens regler. 
Timothy är vinnare i Global Color Challenge, kategori Partner, och har många andra utmärkelser i branschen bakom sig som:
2013 blev Timothy Color Zoom Master! Han samarbetade med vinnarna som skapade 2014 års kollektion; "att vara mentor för teamet medan de skickligt skapade en vacker ny kollektion var en sån ära."
2013 var Timothy nominerad till en NAHA award i kategorin Contemporary Classic, detta var hans tredje nominering.
2010 North American Hairstyling Awards [NAHA] Finalist i kategorin Fashion Forward och har varit finalist i Contessa Awards, Mirror Awards och har tävlat i Toronto Allied Beauty Association.
På 2012 års Contessa Awards, vann Timothy Makeover Colorist and Master Colorist. 
2013 hade han även äran att vinna Session Stylist of the Year.


Hans innovativa arbete har vistats i många ledande branschtidningar i Kanada och USA. Timothy delar med sig av sina fritänkande filosofier om hårfärgning och "precision cutting" och levererar kreativa tekniker med en kreativ skärpa som hjälper dig behålla vilken kund som helst. 


’Everyone has one thing to teach you about yourself and the industry, if you will listen’.

Utmärkelser

• 2007 nationell vinnare av Trend Zoom Color Award kategori Partner
2009 vinnare av Color Zoom Color Challenge
2012 vinnare Contessa Award, Master Colorist of the Year och Makeover Colorist
2013 Session Hairstylist of the Year 


Specialist på

Timothys bakgrund inom utbildning gör att han kan tänka utanför ramarna, enkelt skapa slutresultat baserat på ett koncept och skapa ett utbildningsprogram som är greppbart och spännande. Han har dokumenterad framgång som mentor till artistkollegor och unga stylister som vill uppnå sina drömmar.